Aνακοίνωση ΤΕ, για το ΙΚΑ Χολαργού

Posted: Μαΐου 9, 2013 in ΚΕΙΜΕΝΑ/ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

ΜΕΡΙΚΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΔΕΝ ΑΝΑΚΥΚΛΩΝΟΝΤΑΙ 

ΤΡΕΙΣ ΗΜΕΡΕΣ ΠΡΙΝ ΤΗΝ  – ΔΡΟΜΟΛΟΓΗΜΕΝΗ ΕΔΩ ΚΑΙ ΕΞΙ ΜΗΝΕΣ – ΟΡΙΣΤΙΚΗ ΔΙΑΚΟΠΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ Ι.Κ.Α. ΧΟΛΑΡΓΟΥ, Ο ΔΗΜΟΣ, ΟΙ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΑΞΕΙΣ ΚΑΙ ΟΙ ΤΟΠΙΚΟΙ ΦΟΡΕΙΣ ΜΑΣ ΚΑΛΟΥΝ ΣΕ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΓΙΑ ΝΑ ΤΗΝ …ΑΠΟΤΡΕΨΟΥΜΕ !

T Ε Τ Ο Ι Α   Ω Ρ Α,  Τ Ε Τ Ο Ι Α   Λ Ο Γ Ι Α !

 

Τι συμβαίνει αλήθεια ;

1) Μνημόνιο και Καλλικράτης διαλύουν το κοινωνικό κράτος παντού και με χίλιους τρόπους : Μαρασμός της κοινωνικής ασφάλισης, αυξήσεις εισφορών και μείωση παροχών και συντάξεων, καταλήστευση αποθεματικών και περιουσίας ταμείων, συγχωνεύσεις, απολύσεις και αποχωρήσεις υπαλλήλων, γραφειοκρατία, ουρές παντού και ταλαιπωρία. Το ζήτημα είναι συνολικό και το ξέρουν πολύ καλά οι δημοτικές παρατάξεις. Αλλά στην πλειοψηφία τους υπηρετούν συνειδητά τις πολιτικές αυτές γιατί θεωρούν κοινωνικά δίκαιο να υπηρετείται το δημόσιο χρέος και να πληρώνονται οι τραπεζίτες, οι τοκογλύφοι και η τρόϊκα, αντί η κοινωνία να έχει νοσοκομεία, σχολεία, κοινωνική ασφάλιση και πρόνοια, δημοτικές υπηρεσίες.

2) Ο Χολαργός – Παπάγος  δεν θα μπορούσε να αποτελεί εξαίρεση. Εστω και αν  πλέον οι υποψήφιοι της Ν.Δ. παίζουν μονότερμα στις δημοτικές, ενώ πληθώρα δελφίνων διαγκωνίζεται για τη διαδοχή των σημερινών επικεφαλής και μόνη τους απειλή φαντάζει η υποψήφια της….ΔΗΜ.ΑΡ. που περιμένει στη γωνία, δεν υπάρχουν περιθώρια για χάρες και ρουσφέτια. Οσο και αν παριστάνει ότι πληγώνεται η κυβέρνηση, είναι αναγκασμένη από τα συμφέροντα που υπηρετεί  να «αδικήσει» και  την πόλη μας. Το παράδειγμα από τη συγχώνευση της Δ.Ο.Υ. Χολαργού με αυτήν της Αγίας Παρασκευής είναι πολύ πρόσφατο…

3) Οι «αγώνες στους διαδρόμους» τελείωσαν. Εκτός από το παράδειγμα της Δ.Ο.Υ, η ίδια η εξέλιξη της κατάργησης του τοπικού Ι.Κ.Α. το δείχνει. Η αρχική υπόσχεση του Υπουργού Εργασίας τον Φεβρουάριο 2013 για εξάμηνη αναστολή της, που χαιρετίστηκε από όλους (ακόμη και από το «Δίκτυο Πολιτών») ως πρώτη νίκη, όχι μόνο δεν τηρήθηκε ως προς τη διάρκειά της, αλλά στην ουσία απετέλεσε απόφαση οργανωτικής προετοιμασίας της μεταφοράς των υπηρεσιών του και κατάργηση στην πράξη του τοπικού καταστήματος, μέσα από τη μείωση του προσωπικού του και την υποβάθμιση της λειτουργία του, που επισημάνθηκε ήδη από τις δημοτικές παρατάξεις. Και τελικά από τη Δευτέρα 13/5/2013 Ι.Κ.Α. Χολαργού τέλος. Αν αυτό δεν είναι ορισμός του εμπαιγμού, τότε τι είναι ; Και όμως καμμία αυτοκριτική, ευθιξία η παραίτηση.

4) Το δρόμο της γραφειοκρατίας επέλεξε και ο ΣΥΡΙΖΑ και το «Δίκτυο Πολιτών». Αφού διαφήμισαν επί μήνες μία επίσκεψη στελεχών τους στο τοπικό Ι.Κ.Α. και επισήμαναν τον κίνδυνο μεταφοράς, αντί για οποιαδήποτε κινηματική πρωτοβουλία, εξάντλησαν τις παρεμβάσεις τους στο Δημοτικό Συμβούλιο και σε διαδικτυακές μικροκαμπάνιες και εμπιστεύτηκαν την τύχη του στις παρασκηνιακές διαβουλεύσεις και πρωτοβουλίες των μνημονιακών παρατάξεων. Εσπευσαν να χαιρετίσουν την  «πρώτη νίκη», αποπροσανατολίζοντας τον κόσμο και πιστεύοντας ίσως ότι θα την καρπωθούν και τώρα την τελευταία ώρα κινητοποιούν μαζί με τις άλλες δημοτικές παρατάξεις διάφορους τοπικούς φορείς και δημιουργούν ένα συνοθύλευμα σφραγίδων για να αποτρέψει την κατάργηση (πώς ;).

 Στην ουσία προσφέρουν στον κ. Ξύδη τη μετακύλιση της ευθύνης για την μη αποτροπή της τελικής εξέλιξης : Η πατάτα θα καεί στα χέρια της «επιτροπής πρωτοβουλίας» και όχι του Δημάρχου.

5) Αν στη μνημονιακή Ελλάδα αναζητά κανείς παραδείγματα επιτυχημένων αντιστάσεων απέναντι στη διάλυση του κοινωνικού κράτους, θα τα βρεί εκεί που αναπτύσσονται αγώνες από τα κάτω, με συμμετοχή κατοίκων και εργαζομένων, αρκεί βέβαια να έχουν απαλλαγεί από τις αυταπάτες της αναγκαιότητας συμμόρφωσης απέναντι στις τρόϊκες : Η διατήρηση σε λειτουργία του Νοσοκομείου Πατησίων με στις συνεχείς δυναμικές κινητοποιήσεις κατοίκων, γιατρών, νοσηλευτών και λοιπού προσωπικού παρά την εκφρασμένη επί διετία απόφαση να καταργηθεί είναι ένα τέτοιο. Μόνο έτσι στον Χολαργό και σε κάθε γειτονιά θα καταργήσουμε τα μνημόνια. Με αγώνες στους δρόμους και όχι στους διαδρόμους.

6) Δεν θέλουμε εξαιρέσεις, χάρες και ρουσφέτια. Ζητάμε να μην κλείσει όχι μόνο το Ι.Κ.Α. Χολαργού, αλλά κανένα Ι.Κ.Α. και κανένα δημόσιο νοσοκομείο. Κοινωνική ασφάλιση, συντάξεις αξιοπρέπειας, παροχές και πρόνοια για όλους. Δημοτικά ιατρεία δωρεάν για όλους και δωρεάν εξυπηρέτηση μέσω Κ.Ε.Π.  «βοήθειας στο σπίτι», και  υπαλλήλων εξωτερικών εργασιών για την απαλλαγή των μετακινήσεων των δημοτών που πλήττονται από την κατάργηση του τοπικού Ι.Κ.Α. (ελάχιστο δείγμα έμπρακτης ανάληψης ευθύνης του Δήμου απέναντι στην τοπική κοινωνία για την αδράνειά του – αν ο Καλλικράτης υποβάθμισε και αυτές τις υπηρεσίες, δεν το έκανε χωρίς τη συνεργασία των Δήμων).

7) Για να γίνουν αυτά χρειάζονται λεφτά για την υγεία, την κοινωνική πρόνοια, την εκπαίδευση, όχι για τους τοκογλύφους και την τρόϊκα. επιστροφή των κλεμμένων στα ασφαλιστικά ταμεία. Αλλη πολιτική. Κατάργηση των μνημονίων και του «Καλλικράτη». Αμεση και οριστική μονομερής διαγραφή του χρέους, κατάργηση, έξοδος από το ευρώ και την Ε.Ε. Χρειάζεται να κινητοποιηθούν όχι οι δήμοι, αλλά οι δημότες, χωρίς πολιτικούς δισταγμούς για τα παραπάνω και χωρίς εκλογικές αυταπάτες  και την προσδοκία ότι η κυβέρνηση θα πέσει μόνη της.

Γιατί αυτές οι αυταπάτες γεμίζουν καμμία φορά κείμενα με τις υπογραφές, αλλά αδειάζουν τις πλατείες. Και η κραυγαλέα αποτυχία της σημερινής συγκέντρωσης δείχνει ακριβώς την αποδοκιμασία του κόσμου στις πολιτικές αυτές, την απογοήτευσή του από χειρισμούς παραγόντων και την ανάγκη άμεσης αλλαγής σε όλα.

9/5/2013

Τ.Ε. ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. Αγίας Παρασκευής – Χολαργού – Παπάγου

 

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s