ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΕ : ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΗΣ ALTAI

Posted: Σεπτεμβρίου 5, 2012 in ΚΕΙΜΕΝΑ/ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

Η τοπική επιτροπή Αγίας Παρασκευής-Χολαργού-Παπάγου της ΑΝΤΑΡΣΥΑ στέκεται με σεβασμό απέναντι στον αγώνα των εργαζόμενων στην επιχείρηση Altai και τον στηρίζει. Εδώ και 3 μήνες οι εργαζόμενοι βρίσκονται σε επίσχεση εργασίας ζητώντας τους δεδουλευμένους μισθούς τους. Σε καιρούς δύσκολους επέλεξαν τον αγώνα, όταν όλες οι ‘ψύχραιμες’ φωνές των κυβερνώντων και των παπαγάλων των ΜΜΕ συνιστούν σκύψιμο του κεφαλιού για τις επερχόμενες ‘τελευταίες’ θυσίες.

Η εργοδοσία της Altai, εταιρεία εμπορίας χαλιών, δεν έχει πληρώσει εδώ και δεκατέσσερις (14) μήνες τους μισθούς στους 5 εργαζόμενους που απασχολεί. Ιεραρχεί ως τελευταίο σε σημασία ζήτημα την εξόφληση των εργαζομένων, σε σχέση με τις εν γένει οικονομικές της υποχρεώσεις και τους εγκαλεί με εξώδικο για δήθεν δυσφήμησής της απειλώντας τους να λάβει μέτρα εναντίον τους για τη διαμαρτυρία με πανό που αναρτούν καθημερινά μπροστά στο κατάστημα.

Τα αντεργατικά μέτρα του μνημονίου και όλη η πολιτική της κυβέρνησης, της ΕΕ και του ΔΝΤ ευνοούν τους εργοδότες στην καταπάτηση των δικαιωμάτων. Αυτή η εργοδοτική αυθαιρεσία μπορεί, πρέπει και θα σταματήσει με τη μαχητική συσπείρωση και πάλη των εργαζομένων σε όλους τους χώρους εργασίας.

Οι εργαζόμενοι στην Altai έχουν ανάγκη τη συμπαράσταση και την αλληλεγγύη της εργατικής τάξης της περιοχής και όλων των συναδέλφων τους. Ο μικρός σε κλίμακα αλλά μεγάλος σε σημασία αγώνας τους πρέπει να δικαιωθεί και να αποτελέσει παράδειγμα και για χιλιάδες άλλους εργαζόμενους που βρίσκονται σε παρόμοια κατάσταση.

  • Άμεση δικαίωση των εργαζόμενων της εταιρείας Altai! Καταβολή όλων των δεδουλευμένων!
  • Συλλογική οργάνωση των εργαζομένων στους χώρους δουλειάς!
  • Ανατροπή της βάρβαρης πολιτικής κυβέρνησης-ΕΕ-ΔΝΤ!
Advertisements
Σχόλια
  1. […] και μέλη της ΤΕ,  που μοίρασαν στους συνδημότες μας προκήρυξη Share this:TwitterFacebookLike this:LikeBe the first to like […]

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s