ΕΜΠΡΟΣ ΓΙΑ ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΙΣ-ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ-ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ

Posted: Δεκέμβριος 2, 2010 in ΚΕΙΜΕΝΑ/ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

ΔΕΚΕΜΒΡΗΣ 2010: ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΚΟΜΑ ΛΟΓΟΙ ΝΑ ΕΞΕΓΕΡΘΟΥΜΕ!

Η κοινωνία μοιάζει με ηφαίστειο έτοιμο να εκραγεί… 620.000 άνθρωποι δεν έχουν λεφτά να πληρώσουν το ρεύμα, η ανεργία καλπάζει, οι μισθοί των γονιών μας μειώνονται δραματικά, ενώ η επίθεση σε σχολείο και πανεπιστήμιο που ετοιμάζει η Υπ. Παιδείας Άννα Διαμαντοπούλου έρχεται να ολοκληρώσει τον κοινωνικό κανιβαλισμό που μας επιβάλλει η σύγχρονη χούντα κυβέρνησης- ΕΕ-ΔΝΤ!

 

2 χρόνια μετά, οι αιτίες που οδήγησαν στη δολοφονία του Αλ. Γρηγορόπουλου και την εξέγερση της νεολαίας παραμένουν!

 

Δεν ήταν ατύχημα, ήταν η ουσία αυτού του συστήματος. Οι αιτίες βρίσκονται παντού:

  • στο νέο σχολείο της αγοράς

με τις πανελλήνιες σε Β’, Γ’ Λυκείου και προπαρασκευαστικό έτος, με τον ατομικό φάκελο προσόντων, τη διαρκή προώθηση του ατομικού δρόμου, των διακρίσεων μεταξύ των μαθητών και του ανταγωνισμού μεταξύ τους, την στείρα αφομοίωση πληροφοριών, την ασφυκτική καθημερινότητα χωρίς ελεύθερο χρόνο. Και όποιος δεν μπορεί να ανταποκριθεί στις συνεχείς εξετάσεις και στο υπέρογκο οικονομικό κόστος των πλέον απαραίτητων φροντιστηρίων, δεν θα μπορεί να σπουδάζει!

  • στο πανεπιστήμιο του μνημονίου

που θα λειτουργεί σαν επιχείρηση, αφού στόχος θα είναι το κέρδος και όχι η μόρφωση! Η κρατική χρηματοδότηση κόβεται και το ρόλο αυτό αναλαμβάνουν οι μάνατζερ και εξωπανεπιστημιακοί παράγοντες, ιδιώτες και επιχειρηματίες. Αυτοί θα έχουν τον πρώτο λόγο στη λειτουργία του πανεπιστημίου επιβάλλοντας δίδακτρα, παρέχοντας μόνο αποσπασματικές δεξιότητες και πληροφορίες και όχι ολόπλευρη γνώση. Με πτυχία – διαβατήρια ανεργίας και εξοντωτικούς ρυθμούς σπουδών.

  • στις νέες εργασιακές σχέσεις

όπου δεν υπάρχει η έννοια μόνιμη και σταθερή δουλειά, ενώ η ανασφάλιστη εργασία και τα ελαστικά ωράρια είναι καθεστώς. Το κερασάκι στην τούρτα βάζει ο Λοβέρδος με το σύμφωνο Πρώτης Απασχόλησης, σύμφωνα με το οποίο η γενιά μας θα πρέπει να ζήσει με 592 ευρώ, θα είναι έρμαιο στα χέρια κάθε εργοδότη και για να επιβιώσει θα μπαίνει σε ένα ατέλειωτο κυνήγι συλλογής επιπλέον γνώσεων και πιστοποιήσεων (δια βίου μάθηση).

  • στην καταστολή και την τρομοκρατία

με την αστυνομία και τους ασφαλίτες να εισβάλουν στις μαθητικές καταλήψεις και τους Χρυσαυγίτες να αναλαμβάνουν ρόλο τραμπούκου όταν οι πρώτοι δεν μπορούν! Ξύλο, δακρυγόνα και συλλήψεις είναι η απάντηση σε όποιον τολμάει να αντιστέκεται. Οι κάμερες και τα ΜΑΤ βρίσκονται παντού παρακολουθώντας κάθε μας κίνηση, ενώ οι μαθητές δικάζονται για τις αγωνιστικές τους διαθέσεις με τρομονόμους.

 

Θέλουν η γενιά μας να επιλέξει τον ατομικό δρόμο της εργασιακής περιπλάνησης, να ξεχάσει τις συλλογικές διεκδικήσεις, να υπακούει και να ανέχεται αδιαμαρτύρητα ότι πιο σκληρό της επιβάλλουν! Και για όλα αυτά προσπαθούν να μας πείσουν ότι ο εχθρός είναι ο διπλανός μας (συμμαθητής, συμφοιτητής, συνάδελφος στη δουλειά, μετανάστης). Θέλουν να γίνουμε οι σκλάβοι του 21ου αιώνα..

 

 

Δηλώνουμε δυναμικό παρόν!

Δύο χρόνια πριν, δολοφόνησαν τον συμμαθητή μας Αλέξη. Τώρα δολοφονούν τα όνειρα, το παρόν και το μέλλον μας! Δεν θα τους αφήσουμε! Κανένας νέος μόνος του στο σχολείο, στο πανεπιστήμιο, στην αγορά, στην ανεργία! Όλοι μαζί ενάντια τους για να πάρουν το Μνημόνιο και να φύγουν από εδώ, για να ανατραπεί η σύγχρονη χούντα ΠΑΣΟΚ-ΕΕ-ΔΝΤ! Γιατί η κρίση είναι δική τους και ανήκει στο σάπιο σύστημα που συντηρούν. Δικό μας είναι το μέλλον…!

 Στο βαθύ σκοτάδι που έχουν βυθίσει όλη την κοινωνία, ο μόνος δρόμος για να λάμψει ξανά το φως είναι αυτός του αγώνα!

 

Μαθητές-φοιτητές-εργαζόμενοι μαζί!

Ο αγώνας μας πρέπει να είναι κοινός αφού η επίθεση που δεχόμαστε είναι ενιαία και έχουμε κοινά συμφέροντα. Όπως στη Γαλλία φώναζαν «ξεσηκωνόμαστε στα 20 για να μην πάρουμε σύνταξη στα 80», έτσι και εδώ οι μαθητές πρέπει να βρεθούν με τους φοιτητές που μάχονται ενάντια στο πανεπιστήμιο-επιχείρηση, με τους άνεργους και τους εργαζόμενους που βιώνουν την πιο βάρβαρη επίθεση στα δικαιώματα τους, στον ίδιο δρόμο! Με αυτή την έννοια είναι αναγκαία και η μαζική συνάντηση όλων των πληττόμενων κομματιών της κοινωνίας(μαθητές, φοιτητές, εργαζόμενοι) στην απεργιακή κινητοποίηση και στο συλλαλητήριο στις 15/12, για να δοθεί μαχητικό παρών και αγωνιστική απάντηση στα σχέδια τους και στο μέλλον που ετοιμάζουν για εμάς χωρίς εμάς!

Να πάρουν τον αγώνα στα χέρια τους με γενικές συνελεύσεις και συντονιστικά σχολείων, μακριά από τη συμβιβασμένη αριστερά των ΚΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ που καπελώνουν τους αγώνες και ικανοποιούν τα κομματικά τους συμφέροντα. Με μια άλλη αριστερά, ανατρεπτική, που θα αμφισβητεί τον καπιταλισμό και δεν θα ψάχνει για μικροδιορθώσεις του. Μια Αριστερά  νικηφόρα στο σήμερα, για να πιστέψουν ξανά οι άνθρωποι ότι η ζωή αλλάζει μέσα από τη συλλογική δράση, ότι η επίθεση μπορεί να ανατραπεί και ο καθένας μας να πάρει αυτό που του ανήκει και επιθυμεί!

 

Νέος αντικυβερνητικός-αντικαπιταλιστικός Δεκέμβρης!

Αγώνας διαρκείας μέχρι τη νίκη!

Οι φοιτητές,  ήδη μέσα από γενικές συνελεύσεις έχουν προχωρήσει σε καταλήψεις σε όλες τις σχολές στην Ελλάδα, ενώ οι δάσκαλοι και οι καθηγητές πραγματοποιούν συνεχόμενες στάσεις εργασίας. Το ίδιο πρέπει να κάνουν και οι μαθητές σε κάθε σχολείο. Να προκαλέσουμε πανελλαδικό black out στην εκπαίδευση και ο φετινός Δεκέμβρης να μας βρει όλους στους δρόμους για να φωνάξουμε δυνατά: «Πάρτε τα όλα πίσω ή φύγετε!» Για να ανατρέψουμε την πολιτική που καταστρέφει τις ανάγκες και τα όνειρά μας!

Πιάνοντας το νήμα απ’ τις μαχητικές και πρωτοφανούς μαζικότητας διαδηλώσεις στις 15 και 17 Νοέμβρη, καθώς και από τις αντιστάσεις των λαών της Ευρώπης ενάντια σε αυτή την πολιτική, να διεκδικήσουμε το δικό μας μέλλον.. ένα μέλλον στο οποίο οι νέοι δεν θα είναι αριθμοί στους οικονομικούς δείκτες και γρανάζια στις μηχανές τους, δεν θα υπάρχει εκμετάλλευση του ανθρώπου και της φύσης, αλλά θα υπάρχει μια ζωή με αξιοπρέπεια!

  • Όλοι στην παλλαϊκή διαδήλωση Δευτέρα 06/12
  • Όλοι στην πανεργατική απεργιακή κινητοποίηση την Τετάρτη 15/12

 

ΑΝΤικαπιταλιστική  ΑΡιστερή  ΣΥνεργασία για την  Ανατροπή

 

Αγ.Παρασκευής-Χολαργού-Παπάγου


Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s